DuoLife Fiber - Tekutá vláknina
DuoLife Fiber
Váš prírodný zdroj vlákniny.
DuoLife Fiber je výživový doplnok v tekutej forme, ktorý obsahuje komplex rozpustných vláknin až zo 4 zdrojov a patentovanú, značkovú receptúru rastlinných extraktov: ASTRAGIN® – podporuje vstrebávanie živín z tráviaceho traktu a BOSWELLIN® - podporuje zníženie zápalových procesov v črevách. Prípravok je zložený z prírodných surovín najvyššej kvality a je bohatým zdrojom vlákniny. Zdravie podporujúce účinky zložiek obsiahnutých v doplnku stravy boli zdokumentované klinickými štúdiami.
Prečo sa oplatí užívať vlákninu
Vláknina (diétna/výživová vláknina) má veľmi dôležitú výživovú funkciu, aj keď nie je trávená v tráviacom trakte a neabsorbuje sa do krvného obehu. Má však veľmi pozitívny vplyv na mnohé metabolické a fyziologické procesy v ľudskom tele a zaraďuje sa do skupiny tzv. PREBIOTÍK.
Vedeli ste, že DuoLife Fiber je odporúčaný ako podporná liečba u:
V čom je DuoLife Fiber iný?

Vysoký obsah rozpustnej vlákniny

4 zdroje rozpustnej vlákniny
DuoLife Fiber je 100 % prírodné zloženie na základe vysokého obsahu rozpustnej značkovej vlákniny a ďalších zložiek, ako je ASTRAGIN® – vyhradená formula rastlinných extraktov z ženšenu notoginseng (Panax notoginseng) a kozinca blanitého (Astragalus membranaceus) a BOSWELLIN® – vyhradená formula extraktu z kadidlovníka pilovitého (Boswellia serrata).

Klinicky testované zložky

Vyhradená formula FIBREGUM™

Vyhradená formula SUNFIBER®

Vyhradená formula BOSWELLIN®

Vyhradená formula ASTRAGIN®

Schválené pre LOW FODMAP


Synergizmus pôsobenia

Menej je viac

Vegan

Pohodlné dávkovanie
DuoLife Fiber I Tekutá forma
DuoLife Fiber podporuje správnu funkciu tráviaceho traktu a pomáha pri vstrebávaní ďalších živín zo stravy. Pomáha tiež bojovať proti zápalom v črevnej oblasti. Je pripravený v tekutej forme na priamu konzumáciu.
DuoLife Fiber Powder I Forma prášku
DuoLife Fiber Powder podporuje optimálne funkcie tráviaceho traktu, imunitného a nervového systému. Jeho základom sú zložky s výraznými prebiotickými účinkami. Môžete ho pridať do nápoja alebo do jedla. Podporuje diétu LOW FODMAP.
Popis výrobku:
Forma: tekutá
Objem: 750 ml
Dávkovanie:
Dospelí nad 18 rokov: 50 ml denne spolu s jedlom. Odporúča sa zapiť ďalším pohárom vody alebo iným nápojom. Neprekračujte maximálnu odporúčanú dennú dávku. Produkt by ste mali vždy zapiť dostatočným množstvom tekutín, pretože nedostatočný príjem tekutín môže spôsobiť zápchu.
Medzi užívanými liekmi a príjmom vlákniny by sa mal dodržiavať ODSTUP, pretože potraviny bohaté na vlákninu môžu znížiť vstrebávanie liekov z tráviaceho traktu.
Liečba sa odporúča 1 hodinu pred alebo aspoň 2 hodiny po príjme vlákniny.
Skladovanie: Skladujte v izbovej teplote, v mieste nedostupnom pre malé deti. Po otvorení uchovávať v chladničke a spotrebovať do 30 dní. Pred použitím pretrepať. Nepiť z fľaše!
Vedľajšie účinky: Na začiatku užívania sa na pokožke môže vyskytnú ekzém - je to veľmi pozitívna reakcia svedčiaca o čistení organizmu. Vtedy je nutné zvýšiť príjem čistej pitnej vody a príznak sa čoskoro stratí.
Zloženie: Jablková šťava, jablkové pyré, citrónová šťava z koncentrovanej šťavy, SUNFIBER®* - patentovaná formula rozpustnej vlákniny z indických bôbov guar (Cyamopsis tetragonolobus) (galaktomanánová vláknina), FIBREGUM™** - patentovaná receptúra rozpustnej akáciovej vlákniny, šťavy z plodov yuzu (Citrus junos), citrusového pektínu, BOSWELLIN®*** - patentovaná receptúra extraktu z indického kadidla (Boswellia serrata) 10: 1 štandardizovaný na 30 % obsahu kyseliny boswellovej, extrakt z koreňa konjaku (Amorphophallus konjac) štandardizovaný na 95 % obsahu glukomananu, ASTRAGIN® - patentovaná formulazPanax notoginsengaextraktuAstragalus membranaceus.
Kontraindikácie: Precitlivenosť na niektorú zo zložiek výrobku. Prípravok nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy.
NEOBSAHUJE žiadne konzervačné látky ani stabilizátory. Najvyššia kvalita výrobku zaručí najlepšiu stráviteľnosť.

1. Bojarowicz, H., & Dźwigulska, P. (2012). Výživové doplnky Časť II. Vybrané zložky potravinových doplnkov a ich účel. Hygeia Public Health, 47(4), 433-441.
2. Kołodziejczyk, P., & Michniewicz, J. (2018). Obilné zrná a výrobky z nich ako zdroj vlákniny. Potraviny: veda-technológia-kvalita, (3 (116)), 5-22.
3. Bienkiewicz, M., Bator, E., & Bronkowska, M. (2015). Vláknina a jej význam v prevencii zdravia. Probl Hig Epidemiol, 96(1), 57-63.
4. Juhel, C., Tosini, F., Steib, M., Wils, D., Guerin-Deremaux, L., Lairon, D., & Cara, L. (2011). Cholesterol-lowering effect of non-viscous soluble dietary fiber NUTRIOSE (R) 6 in moderately hypercholesterolemic hamsters. Indian journal of experimental biology, 49(3), 219-228.
5. Guerin-Deremaux, L., Ringard, F., Desailly, F., & Wils, D. (2010). Effects of a soluble dietary fibre NUTRIOSE® on colonic fermentation and excretion rates in rats. Nutrition research and practice, 4(6), 470.
6. Li, S., Guerin-Deremaux, L., Pochat, M., Wils, D., Reifer, C., & Miller, L. E. (2010). NUTRIOSE dietary fiber supplementation improves insulin resistance and determinants of metabolic syndrome in overweight men: a double-blind, randomized, placebo-controlled study. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 35(6), 773-782.
7. Velázquez, M., Davies, C., Marett, R., Slavin, J. L., & Feirtag, J. M. (2000). Effect of oligosaccharides and fibre substitutes on short-chain fatty acid production by human faecal microflora. Anaerobe, 6(2), 87-92.
8. Pylkas, A. M., Juneja, L. R., & Slavin, J. L. (2005). Comparison of different fibers for in vitro production of short chain fatty acids by intestinal microflora. Journal of medicinal food, 8(1), 113-116.
9. Naito, Y., Takagi, T., Katada, K., Uchiyama, K., Kuroda, M., Kokura, S., ... & Yoshikawa, T. (2006). Partially hydrolyzed guar gum down-regulates colonic inflammatory response in dextran sulfate sodium-induced colitis in mice. The Journal of nutritional biochemistry, 17(6), 402-409.
10. Heini, A. F., Lara-Castro, C., Schneider, H., Kirk, K. A., Considine, R. V., & Weinsier, R. L. (1998). Effect of hydrolyzed guar fiber on fasting and postprandial satiety and satiety hormones: a double-blind, placebo-controlled trial during controlled weight loss. International Journal of Obesity, 22(9), 906-909.
11. Slavin, J. L., & Greenberg, N. A. (2003). Partially hydrolyzed guar gum: clinical nutrition uses. Nutrition, 19(6), 549-552.
12 Yoon, S. J., Chu, D. C., & Juneja, L. R. (2008). Chemical and physical properties, safety and application of partially hydrolized guar gum as dietary fiber. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 42(1), 1-7.
13. Min, Y. W., Park, S. U., Jang, Y. S., Kim, Y. H., Rhee, P. L., Ko, S. H., ... & Chang, D. K. (2012). Effect of composite yogurt enriched with acacia fiber and Bifidobacterium lactis. World Journal of Gastroenterology: WJG, 18(33), 4563.
14. Jensen, C. D., Spiller, G. A., Gates, J. E., Miller, A. F., & Whittam, J. H. (1993). The effect of acacia gum and a water-soluble dietary fiber mixture on blood lipids in humans. Journal of the American College of Nutrition, 12(2), 147-154.
15 % Coe, S. A., Clegg, M., Armengol, M., & Ryan, L. (2013). The polyphenol-rich baobab fruit (Adansonia digitata L.) reduces starch digestion and glycemic response in humans. Nutrition research, 33(11), 888-896.
16. van Buren, C. T., Kulkarni, A. D., & Rudolph, F. B. (1994). The role of nucleotides in adult nutrition. The Journal of nutrition, 124(suppl_1), 160S-164S.
17. Sanchez-Pozo, A., & Gil, A. (2002). Nucleotides as semiessential nutritional components. British Journal of Nutrition, 87(S1), S135-S137.
K vybranému produktu sa hodí:









