pomocnik vyberu spravnej bezeckej trailovej a cestnej obuvi salomon bratislava






 

 

 

     KAMENNÁ PREDAJŇA

             SANSPORT

SANSPORT
Molecova 4/D
841 04 Bratislava - Karlova Ves

email kontakt sansport salomon napiste nam  E-mail: info@sansport.sk
telefon mobil kontakt phone sansport salomon zavolajte nam  Telefón: +421917500328

 


Otváracie hodiny predajne SANSPORT 

Po - Pi - 11:00 - 18:00
So - 9:00 - 12:00
Ne - ZATVORENÉ

29.3.2024 Piatok - ZATVORENÉ
30.3.2024 Sobota - ZATVORENÉ
1.4.2024 Pondelok - ZATVORENÉ


facebook salomon sk sansport sportovy eshop predajna

 instagram sansport salomon sk bratislava 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušená huba Shiitake - najvyššia kvalita I MycoMedica®

Sušená shiitake (húževnatec jedlý) je vhodná pre gastronomické využitie.
 
Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby.
 
Testované v nemeckom Agrolabe.

Balenie: 100g

vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop

Výrobca: MycoMedica®
Záručná doba: 24 mesiacov
Kód: shiitake
Dostupnosť: skladom 1 ks
6.25 bez DPH
7.50 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

medicinalna vitalna huba shiitake mycomedica - tradicna cinska medicina - posilnenie imunity osteoporoza creva

Shiitake MycoMedica®

Sušená shiitake tej najvyššej kvality


Húževnatec jedlý

  • sušené celé plodnice
  • pre gastronomické využitie
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukánov
  • najvyššia kvalita
  • kontrolované pestovanie
  • ručne zbieraný
Obsah balenia: 100g

Hmotnosť balenia: 100g
 
Shiitake je taktiež veľmi chutná a používa sa do šalátov, polievok, rizota, je vynikajúca ako príloha k masu.
  

Pestovanie a hlavne následné využívanie tejto huby na liečebné účely má v Ázii, hlavne v Číne a Japonsku, dlhú, doslova tisícročnú tradíciu.


Iné názvy:

  • česky - houževnatec jedlý
  • latinsky - Lentinula edodes
  • slovensky – húževnatec jedlý

sušená huba šitake na varenie 100g - recepty

Stručný popis

Shiitake (Lentinula edodes, húževnatec jedlý, „kráľovná medzi hubami“, XiangGu /voňavá huba/) patrí do skupiny chorošovitých drevokazných húb. Je možné ju nájsť na kmeňoch, pňoch, polenách a pestovať ju aj v domácich podmienkach. V prírode tiež rastie  na tomto substráte, hlavne potom na listnáčoch. V našich končinách huba nerastie. Shiitake má šupinatý, svetlo až tmavo hnedý klobúk, ktorý má priemer cca 5–12 cm a je na približne 3–5 cm vysokom hlúbiku. Dužina Shiitake má pevnú konzistenciu a silnú vôňu. To z nej robí ideálnu prísadu do pokrmov, a to hlavne tých ázijských, kde je huba doma aj vo voľnej prírode. Ázijské krajiny sú tiež najväčšími producentmi Shiitake. Pestovanie a hlavne následné  využívanie tejto huby na liečebné účely má v Ázii, hlavne v Číne a Japonsku, dlhú, doslova tisícročnú tradíciu. Japonské spisy z roku 199 n. l., popisujú, ako Kyusuyovia, japonský kmeň, priniesli  Shiitake ako dar pre japonského cisára. V historických spisoch tradičnej čínskej medicíny je o Shiitake taktiež množstvo zmienok a je tu označená ako elixír života. Texty z doby dynastie Sung (960−1127) dokonca hovoria o počiatkoch kultivovania a cielenom pestovaní tejto huby. V roku 1313 vznikol ďalší text, ktorý ďalej špecifikuje techniku kultivácie, tento bol spísaný Wang Chengom. V súčasnosti je huba komerčne pestovaná po celom svete. Pre ten náš svet bola prvýkrát popísaná a zaradená do systému v roku 1877, a to M. J. Berkeleyom, ktorý ju pomenoval Agaricus edodes. Toto meno Shiitake vydržalo až do roku 1976, kedy ju D. Pegler priradil do rodu Lentinula.


Dovoľujeme si Vás informovať, že na našom webe už nie je možné uvádzať tvrdenia, ktoré by mohli vyvolávať dojem akéhokoľvek liečebného účinku bylín alebo húb. Súčasná legislativa EÚ toto zakazuje. I napriek tomu, že tradičná čínska medicína funguje po tisícročia a je vyskúšaná na nespočetných pacientoch. Súčasne sa nesmú zmieňovať ani účinky dokázané súčasnými vedeckými štúdiami. Veríme ale v zdravý rozum našich zákazníkov. Podrobné informácie o bylinách a hubách vyhľadajte vo verejne dostupných zdrojoch na internete. Hodnotné informácie nájdete aj tu Tradičná čínska medicína.

 
vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop
 

Základná príprava:

Požadované množstvo zalejte horúcou vodou a nechajte 30 minút napučať. Odporučaná doba varenia je 10–15 min.

medicinalna vitalna huba shiitake mycomedica - tradicna cinska medicina - sušená na varenie

 

Základy našej spoločnosti MycoMedica stoja na pevných pilieroch, ktorými sú:

KVALITA - BEZPEČNOSŤ - ÚČINNOSŤ

Dôraz na životné prostredie

Vačšina našej hubovej suroviny pochádza z Číny. Pre súdobú Čínu nie je často ekológia životného prostredia prioritou. Je preto ťažké, ale zároveň nevyhnutné, hľadať na pestovanie medicinálnych húb úplne čistú a priemyslom nedotknutú prírodu. MycoMedica používa predovšetkým huby pestované v provinciách Fujian, Anhui a Jiangxi, kde sú oblasti civilizáciou prakticky nedotknuté. Pesticídy, ťažké kovy, mikroorganizmy, plesne, rádioaktivita, to sú nebezpečenstvá, pred ktorými je potrebné hubovú surovinu bezpodmienečne chrániť.

Testovanie v Agrolabe 

Všetka hubová surovina, ktorú používame na výrobu našich hubových produktov, je pred spracovaním testovaná v nemeckom nezávislom laboratóriu Agrolab na viac ako 500 druhov známych ťažkých kovov, pesticídov a človeku nebezpečných mikroorganizmov. Tieto testy sme schopní na vyžiadanie predložiť.

Klasické testy, ktoré vykonáva nemecký Agrolab, sme teraz rozšírili o testovanie na polycyklické aromatické uhľovodíky (PAHs), ktoré majú karcinogénne účinky, môžu ovplyvniť vývoj plodu a majú spojitosť aj s kardiovaskulárnymi chorobami. Viď tu. 

Finálna výroba našich produktov prebieha za najprísnejších hygienických podmienok v Českej republike. Na výrobu používame štandardy ISO 9001/2009, certifikované HACCP a systém kvality IFS.


Ako teda vybrať naozaj kvalitný produkt z medicinálnych húb?

Prášok alebo extrakt?

Pokiaľ chceme využiť čo najviac účinných látok z húb, musíme ich spracovať tak, aby sme narušili chitínový obal hubovej bunky. Človek nemá potrebné enzýmy na strávenie chitínu, takže pri trávení nedokáže uvoľniť účinné látky z bunkovej steny huby a vylúči ich. 

Možnosti spracovania:

a) odvary

Zo sušených húb je možné vyrobiť odvar. Na túto tradiční metódu je však potrebné veľké množstvo húb, aby sme dosiahli terapeutické účinky.

b) hubový prášok alebo biomasa

Sušené huby sa rozomelú na veľmi jemný prášok. Čiastočne sa tím naruší chitínový obal a telo je schopné z huby vyťažiť účinné látky.

c) extrakty 

Jemnou extrakciou horúcou vodou dokážeme prelomiť chitínovou bariéru a vyťažiť z huby maximálne množstvo účinných látok. Pri vačšine druhov húb je potrebné na konci procesu extrakcie vykonať ešte vyzrážanie etanolom (tzv. dvojitá extrakcia), keďže niektoré účinné látky sú vo vode nerozpustné.

Extrakcia je najoptimálnejším spracovaním húb na lekárske účely. Aj preto je drvivá vačšina lekárskych štúdií vykonávaná s extraktmi, a nie s hubovým práškom.

Hlavnými, ale zďaleka nie jedinými účinnými látkami medicinálnych húb sú polysacharidy (a to hlavne β-(1, 3)-D-glukány). Kým v sušenom prášku je cca 0,5‒3 % polysacharidov v našich extraktoch ich je 30%.

Pádnym argumentom pre huby MycoMedica je aj to, že s našimi produktmi pracuje celý rad lekárov a terapeutov čínskej medicíny, ktorí s nimi majú tú najlepšiu skúsenosť. Viď tu.

Produkty MycoMedica používame sami aj v našej ordinácii, takže máme každodennú spatnú vazbu o ich priaznivých účinkoch.

Na čo si dať pri výbere pozor

Niektoré firmy používajú k úprave hubovej suroviny obyčajný škrob, aby dosiahli vyššieho percenta obsiahnutých polysacharidov. Bežné laboratórium rozdiel nespozná. Avšak táto surovina má minimálne terapeutické účinky. Pokiaľ vôbec nejaké má. Spolu s nemeckými kolegami podľa nového testujeme všetku hubovú surovinu, aby obsahovala len vysoko kvalitné hubové polysacharidy.

Niektoré čínske firmy k tomu, aby dosiahli mikrobiologickej čistoty extraktov, vystavujú huby pôsobeniu rádioaktívneho žiarenia, ktoré mikroorganizmy ničí. Zdôrazňujeme, že produkty MycoMedica nie sú ožarované v žiadnej fáze výroby.

Overené suroviny

Niektorí čínski výrobcovia nerešpektujú tradičné postupy výroby. Napríklad sušenie húb musí prebiehať pozvoľna a pokiaľ možno na slnku. Aj preto je pre nás dôležitá spolupráca len s preverenými pestovateľmi a spracovatelmi hubovej suroviny. Vo svojich produktoch nepoužívame žiadnu nepreverenú surovinu.


Naše heslo KVALITA - BEZPEČNOSŤ - ÚČINNOSŤ neberieme na ľahkú váhu.

Vďaka tomu sme sa postupne stali najvýznamnejším východoeurópskym výrobcom produktov z medicinálnych húb.


vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop

certifikat kvality susena shiitake mycomedica medicinalne huby tradicna cinska medicina

Recepty z huby Shiitake

Císařovi houbové placičky s bramborovou kaší

Recepty zo Šhitake - varíme zo sušenej shiitake - balenie 100g

 
Recept pro 4 osoby
 
Karbanátky:
  • 25g sušeného Agaricu
  • 25g sušené Shiitake
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • olivový olej
Bramborová kaše:
  • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
  • 80g másla
  • 100ml šlehačky
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
  2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
  3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
  4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
  5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
  6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
  7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
  8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
  9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
 

 

Japonský dýňový krém s Shiitake

 
Recepty zo Šhitake - varíme zo sušenej shiitake - balenie 100g
 
Recept pro 4 osoby
  • 10g sušené Shiitake
  • 1 hokaido dýně
  • 2 šalotky
  • pancetta (nebo slanina)
  • 4 větší brambory
  • 1l zeleninového vývaru
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • máslo
  • sušený rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
  2. dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
  3. dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
  4. pečte na 200°C cca 30 min
  5. upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
  6. v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
  7. přidejte slaninu a krátce ji orestujte
  8. přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
  9. přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
  10. přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
  11. na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
  12. dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
  13. krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem
 
 

Nudle s Shiitake, pancettou a římským salátem

Recepty zo Šhitake - varíme zo sušenej shiitake - balenie 100g
 
 
Recept pro 4 osoby
  • 10g sušené Shiitake
  • 250g těstovin
  • olivový olej
  • 1 větší šalotka
  • 100g pancetty
  • 1 dcl bílého vína
  • 1dcl smetany na šlehání
  • 100g parmazán
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
  2. těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
  3. na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte nakrájenou shiitake a pancettu a orestujte
  4. zalejte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
  5. přidejte na proužky nakrájený římský salát, zalijte smetanou a nechte chvíli prohřát
  6. osolte, opepřete
  7. podávejte posypané parmazánem
 
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša KholováJan Průša.

K vybranému produktu sa hodí: