Naposledy zobrazené

pomocnik vyberu spravnej bezeckej trailovej a cestnej obuvi salomon bratislava

 

 

 

 

 

 


NAVŠTÍVTE NAŠU PREDAJŇU


SANSPORT
Molecova 4/D
841 04 Bratislava - Karlova Ves

email kontakt sansport salomon napiste nam  E-mail: info@sansport.sk
telefon mobil kontakt phone sansport salomon zavolajte nam  Telefón: +421917500328


Otváracie hodiny predajne SANSPORT: 

Po - Pi   11:00 - 18:00
So - Ne   ZATVORENÉ

Ponúkame aj individuálne
termíny mimo otváracích
hodín 0917 500 328.

Autorizovaný predajca značky Salomon - Premium partner Original Sansport Bratislava

 

 

 

 

 

 

 

Sušená huba Agaricus - najvyššia kvalita I MycoMedica®

NOVINKA
Sušený agaricus (šampiňón brazílsky) je vhodný pre gastronomické využitie.
 
Obsahuje účinné látky v prirodzenom pomere zdrojovej huby.

Náš Agaricus sa pestuje na organickom substráte. Základom tohoto substrátu je organická slama, prírodné hnojivo, pšeničné otruby, organická drtená kukurica, prírodný sádrovec a krieda. Pre výrobu našich extraktov používame plodnice. 
 
Testované v nemeckom Agrolabe.

Balenie: 100g

vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop

Kód produktu: agaricus
Výrobca: MycoMedica®
Záručná doba: 24 mesiacov
Dostupnosť: do 7 dní
Cena bez DPH: 7.08
8.50
ks

medicinalna vitalna huba agaricus mycomedica - tradicna cinska medicina - brazilsky suseny sampinon

Agaricus MycoMedica®

Sušený brazilský šampiňón tej najvyššej kvality


Brazílsky šampiňón

  • sušené celé plodnice
  • pre gastronomické využitie
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukánov
  • najvyššia kvalita
  • kontrolované pestovanie
  • ručne zbieraný
Obsah balenia: 100g

Hmotnosť balenia: 100g
 
Agaricus je taktiež veľmi chutná a používa sa do šalátov, polievok, rizota, je vynikajúca ako príloha k masu.
 
Iné názvy:
  • slovensky  – šampiňón brazílsky / mandľový
  • čínsky  – ju song rong
  • latinsky  –  Agaricus blazei Murill
  • japonsky  – himemtsutake

sušená huba agaricus sampinon na varenie 100g - recepty

Stručný popis

Agaricus blazei Murill (V Japonsku Himematsutake, v Číne Ji Song Rohg, v Brazílii Cogumelo Piedade šampiňóny mandľový, Agaricus brasiliensis) je huba patriaci medzi šampiňóny, ktorej domovinou je Južná Amerika. Zbierali ho hlavne obyvatelia vidieka v oblasti Sao Paula pri dedine Piedade. Túto špongiu používali nielen ako potravinu (je veľmi chutná, vonia po mandliach), ale hlavne ako liečebný prostriedok. Prvýkrát ju opísal mykológ WA Murill v roku 1945. Jej predstavenie svetu však prebehlo v roku 1960, kedy Agaricus zaslal T. Furomoto na skúmanie do japonských laboratórií, pretože si všimol jej účinkov. Do botanického systému bola zaradená až v roku 1967, a to belgickým botanikom Heinemannom. Vďaka rozuzleniu jeho zloženia a pokusom, ktoré sa následne vykonávali, sa potvrdil pozitívny vplyv agarica na organizmus. O špongiu začal byť veľký záujem a teraz sa pestuje komerčne po celom svete. Medzi najväčších producentov agaric patrí Japonci.

Agaricus patrí do čeľade Agariaceae (pečářkovité). Huba má hnedo-zlatý šupinatý klobúk, ktorý jej dal aj meno – slnečné huby. Klobúk má priemer cca 2-12 cm, podobné dĺžky je aj noha. U mladých húb je vypuklý, ale s ich starnutím sa narovnáva a jeho konce sa “rozstrapká”. Na spodnej strane klobúka môžeme nájsť u mladých húb svetlé a čokoládovo hnedej bazidiospory u starších húb.

Použitie testované v praxi:

  • liečba alergií a autoimunitných ochorení + Reishi, Hericium
  • stimulácia imunitného systému, ochrana pred infekciou + Coriolus, Reishi, Shiitake
  • prevencia rakoviny u vysoko rizikových skupín
  • doplnková terapia rakoviny – podľa typu nádoru
  • regulácie úrovne cukru v krvi + Maitake, Coprinus
  • terapie zápalových ochorení
  • usmrcovanie patogénov

Ďalšie motívy pre použitie Agaricus:

nádorové ochorenia pod “pupkom”, kožné ochorenia, podpora a ochrana pečene, podporuje peristaltiku čriev, znižuje vysoký krvný tlak, regulácia krvných tukov, znižuje cholesterol, doplnková terapia arteriosklerózy, spazmy ciev DK (+ Reishi)


Dovoľujeme si Vás informovať, že na našom webe už nie je možné uvádzať tvrdenia, ktoré by mohli vyvolávať dojem akéhokoľvek liečebného účinku bylín alebo húb. Súčasná legislativa EÚ toto zakazuje. I napriek tomu, že tradičná čínska medicína funguje po tisícročia a je vyskúšaná na nespočetných pacientoch. Súčasne sa nesmú zmieňovať ani účinky dokázané súčasnými vedeckými štúdiami. Veríme ale v zdravý rozum našich zákazníkov. Podrobné informácie o bylinách a hubách vyhľadajte vo verejne dostupných zdrojoch na internete. Hodnotné informácie nájdete aj tu Tradičná čínska medicína.

 
vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop
 

Základná príprava:

Požadované množstvo zalejte horúcou vodou a nechajte 30 minút napučať. Odporučaná doba varenia je 10–15 min.

medicinalna vitalna huba agaricus mycomedica - tradicna cinska medicina - brazilsky suseny sampinon

 

 

Základy našej spoločnosti MycoMedica stoja na pevných pilieroch, ktorými sú:

KVALITA - BEZPEČNOSŤ - ÚČINNOSŤ

Dôraz na životné prostredie

Vačšina našej hubovej suroviny pochádza z Číny. Pre súdobú Čínu nie je často ekológia životného prostredia prioritou. Je preto ťažké, ale zároveň nevyhnutné, hľadať na pestovanie medicinálnych húb úplne čistú a priemyslom nedotknutú prírodu. MycoMedica používa predovšetkým huby pestované v provinciách Fujian, Anhui a Jiangxi, kde sú oblasti civilizáciou prakticky nedotknuté. Pesticídy, ťažké kovy, mikroorganizmy, plesne, rádioaktivita, to sú nebezpečenstvá, pred ktorými je potrebné hubovú surovinu bezpodmienečne chrániť.

Testovanie v Agrolabe 

Všetka hubová surovina, ktorú používame na výrobu našich hubových produktov, je pred spracovaním testovaná v nemeckom nezávislom laboratóriu Agrolab na viac ako 500 druhov známych ťažkých kovov, pesticídov a človeku nebezpečných mikroorganizmov. Tieto testy sme schopní na vyžiadanie predložiť.

Klasické testy, ktoré vykonáva nemecký Agrolab, sme teraz rozšírili o testovanie na polycyklické aromatické uhľovodíky (PAHs), ktoré majú karcinogénne účinky, môžu ovplyvniť vývoj plodu a majú spojitosť aj s kardiovaskulárnymi chorobami. Viď tu. 

Finálna výroba našich produktov prebieha za najprísnejších hygienických podmienok v Českej republike. Na výrobu používame štandardy ISO 9001/2009, certifikované HACCP a systém kvality IFS.


Ako teda vybrať naozaj kvalitný produkt z medicinálnych húb?

Prášok alebo extrakt?

Pokiaľ chceme využiť čo najviac účinných látok z húb, musíme ich spracovať tak, aby sme narušili chitínový obal hubovej bunky. Človek nemá potrebné enzýmy na strávenie chitínu, takže pri trávení nedokáže uvoľniť účinné látky z bunkovej steny huby a vylúči ich. 

Možnosti spracovania:

a) odvary

Zo sušených húb je možné vyrobiť odvar. Na túto tradiční metódu je však potrebné veľké množstvo húb, aby sme dosiahli terapeutické účinky.

b) hubový prášok alebo biomasa

Sušené huby sa rozomelú na veľmi jemný prášok. Čiastočne sa tím naruší chitínový obal a telo je schopné z huby vyťažiť účinné látky.

c) extrakty 

Jemnou extrakciou horúcou vodou dokážeme prelomiť chitínovou bariéru a vyťažiť z huby maximálne množstvo účinných látok. Pri vačšine druhov húb je potrebné na konci procesu extrakcie vykonať ešte vyzrážanie etanolom (tzv. dvojitá extrakcia), keďže niektoré účinné látky sú vo vode nerozpustné.

Extrakcia je najoptimálnejším spracovaním húb na lekárske účely. Aj preto je drvivá vačšina lekárskych štúdií vykonávaná s extraktmi, a nie s hubovým práškom.

Hlavnými, ale zďaleka nie jedinými účinnými látkami medicinálnych húb sú polysacharidy (a to hlavne β-(1, 3)-D-glukány). Kým v sušenom prášku je cca 0,5‒3 % polysacharidov v našich extraktoch ich je 30%.

Pádnym argumentom pre huby MycoMedica je aj to, že s našimi produktmi pracuje celý rad lekárov a terapeutov čínskej medicíny, ktorí s nimi majú tú najlepšiu skúsenosť. Viď tu.

Produkty MycoMedica používame sami aj v našej ordinácii, takže máme každodennú spatnú vazbu o ich priaznivých účinkoch.

Na čo si dať pri výbere pozor

Niektoré firmy používajú k úprave hubovej suroviny obyčajný škrob, aby dosiahli vyššieho percenta obsiahnutých polysacharidov. Bežné laboratórium rozdiel nespozná. Avšak táto surovina má minimálne terapeutické účinky. Pokiaľ vôbec nejaké má. Spolu s nemeckými kolegami podľa nového testujeme všetku hubovú surovinu, aby obsahovala len vysoko kvalitné hubové polysacharidy.

Niektoré čínske firmy k tomu, aby dosiahli mikrobiologickej čistoty extraktov, vystavujú huby pôsobeniu rádioaktívneho žiarenia, ktoré mikroorganizmy ničí. Zdôrazňujeme, že produkty MycoMedica nie sú ožarované v žiadnej fáze výroby.

Overené suroviny

Niektorí čínski výrobcovia nerešpektujú tradičné postupy výroby. Napríklad sušenie húb musí prebiehať pozvoľna a pokiaľ možno na slnku. Aj preto je pre nás dôležitá spolupráca len s preverenými pestovateľmi a spracovatelmi hubovej suroviny. Vo svojich produktoch nepoužívame žiadnu nepreverenú surovinu.


Naše heslo KVALITA - BEZPEČNOSŤ - ÚČINNOSŤ neberieme na ľahkú váhu.

Vďaka tomu sme sa postupne stali najvýznamnejším východoeurópskym výrobcom produktov z medicinálnych húb.


vitalne huby znacky mycomedica testovana kvalita medicinalne liecive podla tradicnej cinskej mediciny predajna bratislava eshop

certifikat kvality suseny sampinon agaricus  mycomedica medicinalne huby tradicna cinska medicina

Recepty z huby Agaricus /brazílsky šampiňón/

Císařovi houbové placičky s bramborovou kaší

Recepty zo šampiňónov - varíme zo sušeného agarica - balenie 100g

 
Recept pro 4 osoby
 
Karbanátky:
  • 25g sušeného Agaricu
  • 25g sušené Shiitake
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • olivový olej
Bramborová kaše:
  • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
  • 80g másla
  • 100ml šlehačky
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
  2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
  3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
  4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
  5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
  6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
  7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
  8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
  9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
 

 

Krémové rizoto s brazilským žampionem

 
Recepty zo šampinonov - varíme zo sušeneho Agarica - balenie 100g
 
Recept pro 4 osoby
  • 50g sušeného Agaricu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 2ks šalotky
  • 200g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1dcl bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
  2. na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
  3. přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
  4. zalijte vínem a nechte ho odpařit
  5. přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
  6. na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
  7. osolte a opepřete
  8. nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
  9. částí parmazánu posypte rizoto na talíři
 
 

Vločkové bramboráčky s Agaricem a bylinkovým dipem

Recepty zo šampiňónov- varíme zo sušeneho agarica - balenie 100g
 
 
Recept pro 4 osoby
 
 
Na placičky:
  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce předem namočených ovesných vloček
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • kmín
Na dip:
  • 125g tvarohu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaných  čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • olivový olej
Na houby:
  • 50g sušeného Agaricu
  • 1/8 másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 středně velká šalotka
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočte přes noc do mléka
  2. brambory nastrouhejte najemno
  3. přidejte vajíčko, vymačkané ovesné vločky, sůl, pepř, bylinky, mouku
  4. vytvořte kuličky, které zploštíte na placičky a smažte na olivovém oleji cca 5 min po obou stranách na mírném plamenu
  5. smíchejte tvaroh s jogurtem
  6. přidejte ostatní ingredience a vymíchejte jemný dip
  7. vymačkané houby nakrájejte na menší kousky, přidejte pokrájenou šalotku, sůl, pepř a kmín
  8. pečte na másle cca 15 minút
 
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša KholováJan Průša.




K vybranému produktu sa hodí: